Tags

, , ,

I år blev midsommaren förflyttad. Vi brukar alltid fira hemma hos oss, med 20-25 personer, full fart, långbord, sillunch, grillning, övernattning och slapp filmdag på midsommardagen. I år är vårt hem en byggarbetsplats och underbara Matte & Pia öppnade upp sitt hem för gemensamt firande. En stor lättnad för oss, vi är såååå tacksamma.

MidsommarbålSnittar

Det blev samling i trädgården kl 13.00 med bål och snittar. Vi var nästan i tid, mycket att packa när man ska sova över, insåg vi. Vädret var strålande och minglet högljutt och trevlig, 21 vuxna och minivuxna om vartannat. OBS, de minivuxna är inte så mini längre, i år allt ifrån 24-30, OMG, de är ju väldigt vuxna egentligen. Vi kanske borde ändra benämningen till vuxna och övervuxna!! 🙂

Tidsschemat sprack direkt och sillunchen serverades runt 14.30, tårtan försköts och resultatet blev att grillningen blev väääldigt sen (kan också ha berott på att potatisgratängsgänget = vi, inte startade i tid).

Under eftermiddagen blev det både tipspromenad och femkamp, jättekul och vi kom fyra (alltså sist, till Bernts stora förtret…men han höll masken bra). Vi var tvåa efter tipspromenaden men bollsporterna, och oklara pilkastningsregler, blev vårt förfall. Vinsten, en flaska bubbel, delades generöst ut av en självsäker vinnare (Susanne) med ett lätt överlägset leende på läpparna! 😉
Ett gäng minivuxna
Grillning med Herr Weber
Grillning på kvällen och vad kan vi säga mer än att potatisgratängen blev alldeles underbart god, man skulle nästan kunna påstå att den blev sagolik. Det blev en trevlig kväll med mycket babbel och bubbel, precis som det brukar vara.

Vi kom i säng vid 2-snåret och sussade gott i en stor uppblåsbar skapelse på övervåningen. Zzzzzzzzzzzzzzzz

Degen efter startades upp med en storslagen frulle runt 10.30. Då återvände gårdagens gäster till Casa de Calsone för att frossa och njuta. Efter frullen började sedan den traditionsenliga film och godistajmen. Vi såg hela tre rullar!!! Först den franska, underbara filmen En oväntad vänskap (5 snapsar), sedan The valley of Elia (3 snapsar) och sist men inte minst splatterfilmen Django unchained (4 snapsar). Om ni undrar över snapsarna så var det inte så många vi intog till varje film utan betygssättningen från min sida på respektive film, i en skala 1-5 snapsar. 🙂 Till alla filmer frossade vi i godis, kaffe och tårta. Mellan tvåan och trean var det också dags för skräpmat, allt som tänkas kan, pizza, Donken, Max…. Förutom vissa som smaskade i sig sommarmackor, t ex en viss Monsieur Andersson. 🙂
HäxanDjävulen
En historisk händelse
Vid kvart i tio-snåret åkte vi hem, bara för att snabbt kasta in all packning i det Anderssonska recidenset, duscha och sedan i ilfart åka till nästa event. Det var ett av Kulturklubben snabbinkallat möte inför en historisk händelse: Häxan sändes på tv. Det är den allra första svensk/dansk-producerade skräckfilmen i historien, filmad 1919-1921 och gick upp på biograferna 1922. Filmen blev en dundersuccé.

Vi tittade på den svartvita stumfilmen i sju avsnitt (1.31h), tittade sedan förvirrat och omskakat på varandra och konstaterade att analysen fick vänta till augustimötet. Det var en så annorlunda upplevelse att vi alla kände att vi måste sansa oss och avvakta med begrundandet av skapelsen till efter sommaren.

Det var en lång och händelserik midsommarhelg. Stöp i säng strax efter 01.00 och somnade på två röda.

Advertisements